Wanted: a new mouse in the house

Door DaMarcus op maandag 3 augustus 2009 22:02 - Reacties (17)
Categorie: -, Views: 5.160

Nadat mijn huidige muis - een OCZ Dominatrix - begint te slijten wil ik een poging wagen om een nieuwe knaagstaart aan te schaffen. Zo groot als mijn berenklauwen zijn is een muis met de juiste pasvorm en grootte vinden zo makkelijk nog niet. Maar eerst een stukje voorgeschiedenis.

OCZ Dominatrix
OCZ Dominatrix


U mag best weten dat ik een liefhebber van Razer ben. Ooit was het voor mij gewoonlijk een Logitech-muis aan te schaffen. De Logitech MX700, MX1000, G3 en G7 heb ik mogen aanraken en gebruiken. Muizen die ik 8+ uur gebruikte per dag gebruikte en ik kon er ook een redelijk leuk potje mee kon fraggen.

Totdat ik ooit een Razer Krait kocht. Ja, dat is een lief en piepklein muisje. Mijn G7 had het een dag voor een LAN-party begeven en zodoende was ik op zoek naar een muis. Nu hadden ze bij de plaatselijke Computerland de Razer Krait in de aanbieding. Ik waagde het er op en kocht de muis zonder ook nog maar een review te hebben gelezen. Toen ik in weer arriveerde in huize DaMarcus heb ik kort met de muis gespeeld en kwam ik tot de conclusie dat deze leuk werkte en ook een precisie had waar je U tegen zei. Dit resulteerde op de LAN-party in een hogere kill- / deathratio.

Razer Krait
Razer KraitToch miste er iets aan de muis. Ja, hij was te klein en lag daardoor niet lekker in de hand. Na in aanraking te zijn gekomen met een Razer ging ik weer op zoek naar een nieuwe Razer. Maarnee, dat was toch niet wat ik zocht. Allen waren ze te klein of te duur. Een muis is een stukje hardware wat ik dagelijk veel gebruik maar ergens moet ik een grens trekken. Toen ontdekte ik de OCZ Dominatrix en die werkte verrekte lekker. Bovendien had deze ook nog eens een prettige pasvorm. Maar die is versleten en ik ben op zoek naar iets nieuws.

Natuurlijk kan ik weer een OCZ Dominatrix aankopen maar ik ben niet het type persoon wat 2 keer hetzelfde koopt tenzij het me heeft kunnen overtuigen dat ik het nogmaals moet aanschaffen. OCZ slaagde daar niet in bij mij en zodoende ben ik weer op zoek naar een nieuwe muis.

Nu heb ik de Sidewinder X5 gevonden. Voor de leek die niet weet dat is:

Microsoft Sidewinder X5
Microsoft Sidewinder X5


Het merk Microsoft en de term gamemuis zie ik nog niet met elkaar samen gaan. De duimknoppen zien er apart uit en ik weet niet of ik hiermee een goede aankoop doe. De muis schijnt redelijk groot te zijn qua design, altijd goed voor mij. Maar rag ik hiermee net zogoed in CS: Source en Call of Duty als mijn Razer Krait en OCZ Dominatrix? U mag het zeggen.

Mocht u nog een suggestie hebben voor een muis, een repliek plaatsen mag altijd. De voorwaarden die ik aan een muis stel is dat deze groot is en ook nog een leuke precisie heeft. U kent het wel, het verschil tussen doodgaan of fraggen.

Volgende: Revenge of the Nokia 12-'09 Revenge of the Nokia
Volgende: Twitteren is hip? 05-'09 Twitteren is hip?

Reacties


Door Tweakers user Forcepoint, maandag 3 augustus 2009 22:05

Logitech G5 schijnt wel goed te zijn. Zelfde vorm als mijn MX510 en die is niet klein. Ligt goed in de hand en doet het na 5 jaar nog steeds perfect :Y)

EDIT: Las over het stuk heen dat je al een G7 etc. had geprobeerd. Excuus O-)

[Reactie gewijzigd op maandag 3 augustus 2009 22:07]


Door Tweakers user Kosty, maandag 3 augustus 2009 22:34

Ik moet zeggen, met mijn MS Laser Mouse 6000 (oud beestje al ondertussen, maar hé) ben ik zeer tevreden !

Door Tweakers user jagana, maandag 3 augustus 2009 22:59

Diamondback van razer, game ik al 3 jaar uitstekend mee, vrij intensief als ik zelf zeggen mag :) en ik heb ook grote handen.

Door Tweakers user KoffieNT, maandag 3 augustus 2009 23:37

Ik zou niet aan een Razer beginnen. Ik heb zelf een MX-518 en een Copperhead. Aan de MX ben je binnen een paar uurtjes helemaal gewent, voor de Razer heb ik 3 weken nodig gehad.

MX-518 (G5 etc dus ook) blijft gewoon het beste tot nu toe vind ik.

Door Tweakers user tim87, dinsdag 4 augustus 2009 03:14

ik zou persoonlijk niet meer zonder m'n deathadder kunnen leven :)

Door Tweakers user MicGlou, dinsdag 4 augustus 2009 07:04

Toen ontdekte ik de OCZ Dominatrix en die werkte verrekte lekker. Bovendien had deze ook nog eens een prettige pasvorm.
Natuurlijk kan ik weer een OCZ Dominatrix aankopen maar ik ben niet het type persoon wat 2 keer hetzelfde koopt tenzij het me heeft kunnen overtuigen dat ik het nogmaals moet aanschaffen.
Jij bent ook niet snel tevreden :P Aan je reactie te lezen was je toch wel heel tevreden met die Dominatrix? Mijn advies koop gewoon een 2e als het je bevalt :)

Door Tweakers user bogy, dinsdag 4 augustus 2009 08:46

waarom stap je niet even een mediamarkt ofzo binnen? daar staan bijna alle muizen die jij opnoemt gewoon klaar om te proberen.

bij ons althans toch, in de gang van de muizen staan bij ons in de MM op het bovenste rek alle muizen tentoongesteld, mét een muismat eronder :)

Door Tweakers user jorisw86, dinsdag 4 augustus 2009 09:26

ik zoyu eens kijken naar de nieuwe logitech g9x die komt een deze dag uit.

een lekkere grote muis die goed in de hand ligt.

en gamed erg fijn 500dpi zeer nauwkeurig.

Door Tweakers user DaMarcus, dinsdag 4 augustus 2009 10:46

Jij bent ook niet snel tevreden :P Aan je reactie te lezen was je toch wel heel tevreden met die Dominatrix? Mijn advies koop gewoon een 2e als het je bevalt :)
Zit inderdaad wat in maar ik houd van afwisseling in m'n leven. Ik ben dan ook een buitenbeentje die bijvoorbeeld een MP3-speler zoekt die exclusief is. Maar nu ik mij bedenk dat ik de Dominatrix een hele fijne muis was. Hij was minder precies dan de Razer Krait maar ik kon er beter mee werken.
waarom stap je niet even een mediamarkt ofzo binnen? daar staan bijna alle muizen die jij opnoemt gewoon klaar om te proberen.

bij ons althans toch, in de gang van de muizen staan bij ons in de MM op het bovenste rek alle muizen tentoongesteld, mét een muismat eronder
Die afdeling heb ik bij m'n dichtstbijzijnde MM nog niet gezien (Zwolle) maar ik zal eens op zoek gaan. Bedankt voor de tip.
ik zoyu eens kijken naar de nieuwe logitech g9x die komt een deze dag uit.

een lekkere grote muis die goed in de hand ligt.

en gamed erg fijn 500dpi zeer nauwkeurig.
M'n jongere bruder heeft de Logitech G9 en die is voor mij veel te klein maar ik zal eens een kijkje nemen.

Door Tweakers user xtremespeed, dinsdag 4 augustus 2009 11:08

Microsoft habu is ook een zeer aardige muis. Wanneer ik hem zag kreeg ik gelijk een deja-vu met mij en mijn intellimouse Ut2003 afraggen tot de bits...
Zat heul lekker in de hand, jammer dat gewicht niet aanpasbaar is.
Overigens is sidewinder x5 een gigantische muis, hayabusa onder gaming hardware. :P

Door Tweakers user riezebosch, dinsdag 4 augustus 2009 12:05

Er is slechts één muis waar je 8+ uur per mee zou moeten willen werken: de Logitech TrackMan Wheel. Alleen fraggen wordt wat lastig... :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 4 augustus 2009 12:06]


Door Tweakers user Bl44tschaap, dinsdag 4 augustus 2009 12:36

Roccat Kone ook erg fijn. Helaas ook best prijzig..

Door Tweakers user 192104, dinsdag 4 augustus 2009 18:37

Door T.net user riezebosch, dinsdag 04 augustus 2009 12:05
Er is slechts één muis waar je 8+ uur per mee zou moeten willen werken: de Logitech TrackMan Wheel. Alleen fraggen wordt wat lastig... :)
Met die muis wil ik nog geen uur werken, net zo min als alle muizen op het track idee.
Langzaam kunt nooit lang door zwiepen. Word snel vuil en rolt het balletje niet lekker meer. terug naar het jaar 98 waar we nog geen optische muizen kende.

Ik maar zelf al jaren gebruik van de microsoft muizen.
Eerst de opticals, nu heb ik sins een jaar een de wireless laser 7000.
Heb heel wat muizen in de hand gehad maar geen 1 licht zo fijn in mijn handen.
Het is echt wel een vrij grote muis. Kwa ligging in de hand kun je hem vergelijken met de duurdere muizen (80-130) die prijsklasse.

Door Tweakers user GijsW, dinsdag 4 augustus 2009 21:37

Zelf heb ik al meer dan een jaar ervaring met de MX518. Echt een erg fijne muis. Ik was destijds helemaal Logitech gek. Ik moest en zou ooit een G5 kopen omdat hij gewoon vet was en ik er veel goede verhalen over hoorde.

Nu heb ik enkele weken geleden mijn ogen niet af kunnen houden van de Roccat Kone. Ineens bezweek al mijn drang tot de G5 die destijds nog razend duur was (en destijds nog niks verdiende). Nu is de G5 wel goedkoop, maar de +50MB drivers had ik ondertussen een beetje hekel aan.

Enkele weken geleden kwam er dus een Roccat Kone. Hij zou de muizen onder de muizen moeten zijn, superieur, precies; gewoon DE muis. Ik heb geen spijt gehad van mijn aankoop! Samen gekocht met een Roccat Sense Adrealine Blue muismat. Het is redelijk duur geweest, maar het is het dubbel en dwars waard. 3200DPI, gewichtjes, ondergrond scanner, toffe kleurtjes en... groot! Tenminste, ik heb gigantische klauwen omdat ik veel met mijn handen werk (dieren + machines) en kan je zeggen dat de muis mij perfect past!

Ik zou zeggen, lees er een review over, overweeg het eens. Probeer het uit bij de lokale PC-boer. Het is echt een aanrader O+

Door Tweakers user golfdiesel, dinsdag 4 augustus 2009 21:54

@thasims2
Ik werk hier al met de Logitech Trackman Wheel sinds het ding uit is en ik kom geen grote problemen tegen.
Hij wordt redelijk snel vuil dus 2x per week moet je even het balletje er uit trekken en met je vingers de glijbolletjes schoon maken.
Met een gewone muis heb ik na 2 tot 3 uur last van m'n arm en met deze trackball nooit.
In combinatie met een klein Wacom tablet is dit voor mij de ideale combinatie.

Door Tweakers user abort_, woensdag 5 augustus 2009 02:26

Veel quake/cs spelers gebruiken juist microsoft muizen; wheelmouse optical, intelli explorer 1.1se en de intelli explorer 3.0 worden alle 3 veel gebruikt in deze games. Vooral omdat ze een 9000fps sensor hebben en geen correctie in tegenstelling tot de meeste muizen op de markt. Enige nadeel van deze is de 400cpi wat voor high sensers of hoge schermresoluties te weinig kan zijn.

Voor degene die zich afvragen wat ik met correctie bedoel:

http://b.imagehost.org/0074/ikari.jpg
Boven is zonder correctie, onder is met.

Goede muizen:

- Logitech MX5XX/MX3XX/G1
- Razer DeathAdder/Diamondback 3g/Salmosa
- MS WMO/IME 1.1SE/IME 3.0

De rest is gehypete meuk.

Door Tweakers user citomaster, woensdag 5 augustus 2009 16:00

Ik heb zelf de Microsoft Sidewinder, dus niet de X5 versie. Een leuke muis, niet te duur en stevig gebouwd. Het enige probleem waar je tegenaan kan lopen is dat de achterkant een soort van puntvorm heeft, dat kan na een tijdje gaan irriteren. Ik zou ook vooral NIET voor de X5 gaan. Die heeft geen lcd-schermpje, geen verwisselbare gewichtjes en was gemaakt van een ander soort plastic. Toen ik de muis kocht (een paar maanden geleden) was de X5 zelfs duurder dan de originele.

Reageren is niet meer mogelijk